Water­behandeling

Goede kwaliteit water is niet alleen belangrijk als het gedronken wordt, maar ook voor alle waterverbruikende apparaten. Bekijk onze oplossingen!

Waterontharder van hoge kwaliteit

Naast waterontharders voor huishoudens, leveren we ook industriële waterontharders voor diverse branches. De waterontharders zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en kunnen gebruikt worden om waterproblemen, zoals kalkaanslag te voorkomen. De wateroplossingen van Boshuis hebben standaard twintig jaar garantie.

Vertrouwd partner van gevestigde merken
Wanneer kiezen voor water­behandeling?

In Nederland is drinkwater van goede kwaliteit, maar de samenstelling van het water kan soms wel problemen geven. Een systeem om het water te behandelen is dan wenselijk: Denk aan:

  • Verminderen van kalkaanslag. Hierdoor voorkom je kalk op verwarmingselementen en dit heeft weer invloed op de energiekosten en levensduur van het product.
  • Als je zeker wilt zijn van het schoonste drinkwater.
  • Besparing op wasmiddel, shampoo, zeep en vaatwasmiddellen;
  • Gelijkmatige waterdruk op elk watertappunt. Ook als deze tegelijk worden gebruikt!
Drukverhoger

Een drukverhoger is de oplossing tegen een te lage waterdruk. Neemt de waterdruk af in de douche als ergens anders in het huis kranen open staan? Heb je vaak last van een te lage druk op de tuinslag? Dan heeft dat waarschijnlijk te maken met een te lage waterdruk in de woning, wat erg vervelend kan zijn. Ook het hebben van een tweede badkamer of stortdouche kunnen invloed hebben op die druk. De CV-ketel kan dan niet voldoende water leveren aan alle watertappunten, waardoor de druk afneemt. Een drukverhoger is een eenvoudige manier om deze drukschommelingen te stoppen.

Energiezuinig

Het apparaat heeft een compact formaat en wordt vaak direct na de watermeter in de meterkast aangesloten, waardoor de waterdruk op alle watertappunten verbetert. Bovendien is een drukverhoger energiezuinig, doordat deze alleen geactiveerd wordt wanneer daadwerkelijk water nodig is.

Waterzuivering

Het water is in Nederland volgens het drinkwaterbesluit erg schoon. Toch blijven in ons drinkwater kleine hoeveelheden verontreinigde stoffen achter, ook na de waterzuivering. Dit is niet te voorkomen. De hoeveelheden zijn zo klein dat dit geen effect zou moeten hebben op de gezondheid. De vergrijzing en het toenemende medicijngebruik zorgen wel voor een verandering in de samenstelling van het drinkwater. De concentratie neemt toe. Met de Healthy Water filter van Boshuis bent u verzekerd van hoogwaardig en puur drinkwater: medicijnvrij, bacterievrij en pesticide vrij.

Werking

Het Healthy Water Filter heeft een carbonfilter die is voorzien van zilveroxide. Wanneer het water in aanraking komt met dit speciale materiaal worden de vervuilende stoffen geëlimineerd. Het Healthy Water Filter is zeer geschikt voor kranen waar direct drinkwater wordt getapt. De filter kan worden aangesloten op een standaard (keuken)-mengkraan of op een speciale drieweg-mengkraan. Dit type kraan heeft zelfs een extra aansluiting voor Healthy Water. Een waterfilter heeft geen effect op de hardheid van het water. Om ook kalkaanslag in uw leidingen en keukenapparatuur te voorkomen raden wij aan om een waterontharder te plaatsen.

Stel je vraag aan Twan

Ik help je graag met jouw uitdaging. Bel me op 078 - 303 68 73 of stuur me een mail.

Op zoek naar meer comfort?

Tim denkt graag met je mee. Bel hem op 078 - 303 68 73 of stuur een mail.

© Create Comfort

Ontworpen met

door MM