Ventilatie

Een goede ventilatie is belangrijk voor het comfort in elk huis of bedrijf. Slecht of weinig ventileren kan gezondheidsklachten veroorzaken. Als natuurlijke ventilatie niet afdoende is, hebben wij de oplossing! 

Ventilatie essentieel in comfortabel wonen

Lucht is binnenshuis vervuilder dan buitenshuis. Helemaal als je in een buurt woont met veel luchtvervuiling heeft een raam openzetten waarschijnlijk niet je voorkeur. Het ene huis is ook vochtiger dan het andere. Bij sommige activiteiten is goede ventilatie nog belangrijker: bij het koken, douchen of klussen bijvoorbeeld. Een ventilatiesysteem past zich aan deze veranderde omstandigheden aan. Het is belangrijk dat zo'n ssyteem zo stil mogelijk is. 

Voor een excellente luchtkwaliteit is verse lucht niet genoeg. Daarom bevat de door ons gebruikte installatie fijnmazige G4 filters. Een derde filtersleuf biedt de ruimte om optioneel een NOx en PM2.5 filter te plaatsen. Hiermee kan de luchtkwaliteit in woningen of appartementen flexibel worden aangepast.

Zeker zijn van een continue goede ventilatie voor meer comfort? Wij helpen je daarbij: van advies tot installatie!

Vertrouwd partner van gevestigde merken

Voordelen van goede ventilatie

Je wilt zeker zijn dat je binnen geen last krijgt van verontreinigde lucht. Door goed te ventileren voorkom je meerdere problemen, zoals:

  • Vermijden van onder andere schimmel, fijnstof en huismijt;

  • Voorkomen van gezondheidsklachten die hieruit voortkomen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, uitdroging of chronische verkoudheid;

  • De kans op koolmonoxidevergiftiging wordt veel kleiner;

  • Minder last van astma en allergie.

Natuurlijke of mechanische ventilatie

Natuurlijke ventilatie is een goede manier om verse lucht in je huis te laten. Het werkt snel en is goedkoop. Toch is deze manier van ventileren ook beperkt. Mechanische ventilatie is dan een goede manier om het comfort te verhogen en bovenal stabiel te houden. Als je mechanische ventilatie aanschaft, ben je niet meer afhankelijk van weersinvloeden, verkeersdrukte of andere vormen van verhoogde buitenluchtverontreiniging. Met een ventilatiesysteem krijg je veel meer controle over de luchtkwaliteit in huis. 

Een goede installatie is belangrijk voor een optimale werking. Met een gedegen installatieplan voorkom je eveneens (geluids)overlast van de installatie. Al onze afdelingen werken intensief samen om het juiste plan voor jouw situatie te ontwerpen. Onze deskundige monteurs zorgen vervolgens dat dit tot volledige tevredenheid wordt uitgevoerd. Uiteraard houden wij je tijdens dit hele proces op de hoogte.

Mitsubishi Electric: Residentiële Lossnay

Het Residentiële Lossnay-assortiment is de perfecte oplossing voor een duurzaam binnenklimaat. Lossnay biedt innovatie mechanische ventilatie met warmteterugwinning. Afgestemd op de Nederlandse woningmarkt, superstil, duurzaam, energiezuinig. Met de bekende kwaliteit van Mitsubishi Electric.

De Residentiële Lossnay zorgt constant voor een gezonde en schone luchtkwaliteit in huis. Daarnaast minimaliseert de ventilatie-unit verlies van energie. Vervuilde lucht uit badkamers, keukens en toiletten wordt steeds afgevoerd. Vervuilende, ongewenste en ongezonde stoffen en gassen worden zo uit de woning onttrokken. Ondertussen zorgt de Lossnay voor een uitgebalanceerde stroom verse lucht in verblijfsruimten zoals de woon- of slaapkamer. De warmte uit de afgezogen lucht wordt in de unieke kruisstroomwisselaar afgegeven aan de schone lucht. Hierbij zijn rendementen van 90% mogelijk.

Stel je vraag aan Twan

Ik help je graag met jouw uitdaging. Bel me op 078 - 303 68 73 of stuur me een mail.

Op zoek naar meer comfort?

Tim denkt graag met je mee. Bel hem op 078 - 303 68 73 of stuur een mail.

© Create Comfort

Ontworpen met

door MM