IStock 1130696701
Hybride warmtepomp Intergas

Ontdek de voordelen van hybride warmtepompen met Intergas. Met de Xtend hybride warmtepomp biedt Intergas een slimme oplossing voor comfortabel en duurzaam wonen.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een warmtepomp werkt op stroom en haalt zijn warmte uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Deze warmte wordt weer gebruikt voor de verwarming van je woning. In een hybride opstelling werkt de warmtepomp samen met een traditionele cv-ketel. Hierbij levert de cv-ketel altijd het warme tapwater, voor onder andere je douche. De warmtepomp zorgt voor verwarming van de woning. Is de warmtetoelevering van de warmtepomp onvoldoende om je woning te verwarmen, bijvoorbeeld bij hele koude buitentemperaturen, dan neemt de cv-ketel het over. Hierdoor ben je onder alle omstandigheden verzekerd van warm water en een comfortabel binnenklimaat.

Vertrouwd partner van gevestigde merken

Een hybride warmtepomp biedt meerdere voordelen:

  • Goed voor je portemonnee;
  • Goed voor het milieu;
  • Breed toepasbaar;

Volledig elektrisch verwarmen is met name geschikt voor nieuwbouwwoningen of woningen waarbij stevig is geïnvesteerd in isolatie en temperatuurafgiftesystemen.

De Xtend-unit

Wil jij met een goed gevoel comfortabel thuis kunnen zitten? Dan is de Xtend hybride warmtepomp van Intergas een slimme oplossing. Deze eerste, volledig door Intergas ontwikkelde warmteoplossing bestaat uit een hybride warmtepomp die samenwerkt met een hoog rendement cv-ketel om jouw woning duurzaam te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Dankzij de compacte en flexibele add-on warmteoplossing kun je direct geld besparen. Ingrijpende verbouwingen of investeringen zijn overbodig. Wat nog meer fijn is: de Xtend is ook op afstand te bedienen!

Hybride verwarmen een tussenoplossing?

In het verleden werd een hybride warmtepomp nog weleens gezien als tussenoplossing. Inmiddels blijkt het ook steeds meer geschikt als eindoplossing. All-electric systemen zijn vanwege de kosten niet voor iedereen geschikt en haalbaar. Bovendien zouden deze systemen op het overbelaste elektriciteitsnet van Nederland nog meer ruimte innemen. Uiteindelijk wil je ook graag dat iedereen kan beschikken over een energiezuinige en betaalbare oplossing.

Xtend widget v4

Installatie en afstelling

De hybride warmtepomp kan dus tot 80% minder gasgebruik opleveren. Het systeem moet dan wel op de juiste manier zijn afgesteld. Daar zorgen wij uiteraard voor. Op deze manier wordt het meeste rendement behaald op een hybride warmtepomp. Heb je nog vragen over hybride warmtepompen, de installatie en hoe dat samengaat met jouw huidige situatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Stel je vraag aan Cor

Ik help je graag met jouw uitdaging. Bel me op 078 - 303 68 73 of stuur me een mail.

Op zoek naar meer comfort?

Tim denkt graag met je mee. Bel hem op 078 - 303 68 73 of stuur een mail.

© Create Comfort

Ontworpen met

door MM