Ruben
Blog
Succesvolle stage als Sales Engineer bij Create Comfort

'Ik hoop dat ik mijn stage van volgend jaar ook weer bij Create Comfort mag volgen!' 

Ruben Croese heeft het afgelopen half jaar stagegelopen bij Create Comfort. In het kader van zijn mbo 4 opleiding Junior Accountmanager. Ruben is zeventien jaar oud en zit in het tweede leerjaar. Hij heeft een zeer complete ervaring opgedaan en hij kijkt dan ook met volle tevredenheid terug op zijn stage!

‘Sales’ zit in het bloed: de broer van Ruben volgt dezelfde opleiding en zijn vader is ook sales engineer. Ruben: "In de toekomst wil ik een hbo-opleiding commerciële economie volgen!"

Switchen van opleiding

Ruben: "Voordat ik bij Create Comfort terechtkwam, volgde ik een internationale opleiding. Maar ik besloot te switchen naar deze opleiding, met dezelfde lesstof maar zonder het internationale aspect. Dat sloot beter aan bij het werk bij Create Comfort. Ik vond Create Comfort via internet en stuurde een e-mail om mijn interesse te tonen. Na een fijn gesprek met Tim de Rover, waren zij ook enthousiast. Ik heb nog geen seconde spijt van die verandering van opleiding. In de praktijk volg ik ook eigenlijk dezelfde lessen."

Inzicht in producten en diensten

Als stagiair Sales Engineer moest Ruben inzicht krijgen in de producten en diensten van Create Comfort. "Ik was geïnteresseerd in wat ze deden en ik heb veel nieuwe termen geleerd. Ik had contact met zzp’ers die producten bij Create Comfort kochten voor hun eigen klussen. Deze producten voerde ik in het crm-systeem in, zodat zij hun werk goed konden uitvoeren. Ook onderhield en verbeterde ik relaties met klanten."

Veelzijdig en compleet sales proces

Ruben: "Het leukste deel van mijn stage was toen ik met Twan Hol, de Sales Engineer, meeging naar potentiële klanten. We deden opnames en brachten de wensen van de potentiële klant in kaart. We adviseerden hen over de behoeften en ik stelde ook offertes op. Zo gaven we vervolg aan de aanvragen en de opnames. Het was een veelzijdig en compleet sales proces!"

Opdrachten vanuit opleiding

Ruben moest vanuit zijn opleiding opdrachten vervullen. "Die waren best pittig, maar ik had voldoende tijd om ze af te ronden. Een voorbeeld van zo’n opdracht was het uitvoeren van een marktonderzoek en de rapportage. Dat was ook direct mijn eindpresentatie. Gelukkig kon ik voor advies en ondersteuning bij Tim De Rover terecht, mijn stagebegeleider bij Create Comfort. Hij gaf mij uitleg en vertelde waar verbetering mogelijk was. Ik ben Tim erg dankbaar, ik had geen betere stagebegeleider kunnen wensen!"

Goede klik, gemoedelijke sfeer

De beoordeling door school voor zijn presentatie en zijn gehele stage was dan ook voldoende! Zijn stage besloeg vier dagen per week, maar omdat hij de eerste week miste, compenseerde hij dat door op vrijdagen ook bij Create Comfort te verschijnen. "Dat geeft misschien wel aan hoe goed ik het naar mijn zin had. Ik heb een goede klik met Twan. De sfeer is gemoedelijk, ik had veel vrijheid, maar kon altijd terecht met vragen. Volgend jaar staat er weer een stage op de planning: ik hoop dat ik die ook weer bij Create Comfort mag volgen!"

Ben jij op zoek naar een stageplek in een inspirerende omgeving, of wil je werken in klimaatbehandelingstechniek? Bekijk dan onze vacaturepagina of neem contact met ons op.

Deel dit bericht

Verder praten?

Kim vertelt er graag meer over. Bel haar op 078 - 303 68 73 of stuur een mail.

Lees verder 

© Create Comfort

Ontworpen met

door MM