Create Comfort B.V. 07 november Overzicht
Kennis
Subsidie voor warmtepomp

Met behulp van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing - ISDE - op warmtepompen, kun je als woningeigenaar dit jaar profiteren bij de aanschaf van een - hybride - warmtepomp.

Om dit jaar in aanmerking te komen voor de subsidie, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Voorwaarden

De warmtepomp moet een nieuw product zijn. Voor een tweedehands of gebruikt model krijg je geen subsidie. Daarnaast moet de warmtepomp bestemd zijn voor ruimteverwarming of tapwaterverwarming. Je krijgt geen subsidie voor een warmtepompdroger. 

Installatie

De warmtepomp moet eerst geïnstalleerd worden, waarna je de subsidie kunt aanvragen. Die installatie mag je niet zelf doen, maar moet door een erkende installateur worden verzorgd. Daarnaast moet de warmtepomp geplaatst worden in een woning met een bouwjaar voor 1 januari 2019. Of de omgevingsvergunning van het huis moet voor 1 juli 2018 zijn aangevraagd.

Hoogte van de subsidie

De hoogte van de warmtepompsubsidie hangt af van het type warmtepomp, het energielabel en het vermogen: hoe groter het vermogen van de warmtepomp, hoe hoger de subsidie. Voor onze warmtepompen kunt u ongeveer tot €3.000,- subsidie ontvangen.

Wil je met gebruik van de subsidie een - hybride - warmtepomp aanschaffen? Kijk dan voor meer informatie op onze pagina’s over warmtepompen en de hybride warmtepomp. Of neem contact met ons op.

Deel dit bericht

Verder praten?

Kim vertelt er graag meer over. Bel haar op 078 - 303 68 73 of stuur een mail.

Lees verder 

© Create Comfort

Ontworpen met

door MM