Create Comfort B.V.-beste-airco
Blog
‘Stiller, voordeliger én mooier’

De verleiding ligt op de loer. Zeker wanneer de temperaturen oplopen zoals de afgelopen dagen: een mobiele airco lijkt dan de uitkomst. Cor Vermeij weet echter wel beter. Hij vertelt waarom het toch echt verstandiger is een vaste airconditioning unit te laten installeren!

Cor: "Wij hebben altijd een aantal mobiele airco’s op voorraad. Ze vormen een tijdelijke oplossing, wanneer een ruimte kortstondig gekoeld moet worden. Maar er kleven verschillende nadelen aan mobiele airco’s ten opzichte van een vaste installatie."

Open raam

"Het geluidsniveau van een vaste installatie ligt bijvoorbeeld altijd lager", legt hij uit. "Dat komt omdat de compressor buiten het pand wordt geïnstalleerd. Er zijn wel mobiele airco’s met een losse buitenunit, maar die moeten dan uit het raam worden gehangen. Gevolg is dat het raam altijd open staat, wat de effectiviteit van de airco aanzienlijk verminderd."

Esthetisch argument

"Buiten het geluidsniveau, vallen de elektriciteitskosten in het voordeel van een vaste unit uit", vervolgt Cor. "En de naam ‘mobiel’ is relatief. Voor de afvoerslang van het vocht moet een gat worden geboord van 125 millimeter in doorsnee. De airco is daardoor min of meer gebonden aan een vaste plaats. Het esthetische argument vóór een vaste installatie wordt bovendien versterkt. Een mobiele airco neemt meer plek in beslag, staat op de grond en heeft daardoor meer invloed op de inrichting van je kamer." 

Ook in de winter

Cor: "Een vaste airco is meer dan een perfect koelsysteem voor deze hete dagen. Ook in de winter kun je het systeem gebruiken om ruimtes te verwarmen en door de ventilatie-functie worden kamers veel beter ‘ont-vocht’! Juist nu we allemaal veel bewuster met energie omgaan, is de installatie van een vaste airco een serieuze afweging waard!" In dit artikel vertellen we je meer over de hoe je deze afweging weloverwogen maakt.

Noodvoorziening

Cor, tot slot: "De mobiele airco kan van waarde zijn, als noodvoorziening. Laatst hebben wij twee modellen verhuurd aan een ondernemer die met een concreet probleem werd geconfronteerd. Maar voor een stabiele en kwalitatieve oplossing adviseren wij altijd de installatie van een vaste unit. Het is stiller, voordeliger én mooier!"

Wil je meer advies over de installatie van hoogstaande airconditioning systemen? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht

Verder praten?

Kim vertelt er graag meer over. Bel haar op 078 - 303 68 73 of stuur een mail.

Lees verder 

© Create Comfort

Ontworpen met

door MM