Multi Split
Kennis
Meer aircomogelijkheden in verschillende ruimtes

De mogelijkheden van airconditioning zijn zeer uitgebreid. Naast koelen, zijn veel systemen tegenwoordig ook in staat tot het verwarmen van ruimtes. Bij Create Comfort adviseren we je graag over toepassingen die specifiek beantwoorden aan jouw vraag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een multisplit systeem? Cor Vermeij legt het uit.

"Wij leveren en installeren airconditioningsystemen ook in duo, triple- en multisplit systemen", vertelt Cor. "Dat betekent dat twee, drie of meer binnen units verbonden zijn met één buiten unit."

Aparte ruimtes koelen of verwarmen

"Het voordeel van deze ‘split systemen", vervolgt hij, "is dat je bijvoorbeeld drie aparte slaapkamers kan koelen of gasloos verwarmen. In vergelijking met een single split airco hoef je maar één buitenunit te plaatsen en kun je toch drie aparte ruimtes koelen en verwarmen. Bovendien zijn de binnen units afzonderlijk te bedienen." Maar Create Comfort biedt ook verdergaande mogelijkheden. Cor: "Met een VRF-systeem ben je in staat tussen verschillende kamers af te wisselen met koelen en verwarmen."

Verschillende ruimtes verwarmen én koelen

Cor: "Die oplossing wordt vooral toegepast in bedrijfsruimten. Dat heeft verschillende redenen: een split systeem maakt gebruik van een pers- en een zuigleiding. Daardoor zijn de airco’s altijd aan het koelen óf verwarmen. Omdat het VRF-systeem met drie leidingen is verbonden, kan tegelijkertijd gekoeld en verwarmd worden. Elke ruimte beschikt dan ook over een eigen thermostaat. Het is een vrij kostbare oplossing, waardoor we VRF met name toepassen in grotere bedrijfsruimtes."

Belangrijke huisbezoeken

Cor: "Omdat elke situatie en elke wens verschilt, is het zo belangrijk dat wij altijd bij onze klanten op locatie de situatie beoordelen. Door die ‘huisbezoeken’ kunnen wij op basis van onze ervaring en vakmanschap de beste oplossing adviseren." Dat kunnen vaak combinaties van verschillende mogelijkheden zijn. Cor: "Afhankelijk van een wens en beschikbare ruimte, is het bijvoorbeeld verstandig een singlesplit te combineren met een multisplit."

Comfortabele oplossingen

"Je hebt bijvoorbeeld thuiswonende studerende kinderen", legt Cor uit. "Dan is het comfortabel dat een ‘studeerkamer’ verwarmd kan worden met een singlesplit, terwijl slaapkamers op hetzelfde moment juist gekoeld worden door de een duosplit." Hij noemt nog een voorbeeld: "Of de verdieping onder een plat dak koelen en de koudere begane grond verwarmen."

Reëel en goed advies

Voor particulieren is het vaak lastig inschatten welk systeem voor hen het beste werkt. Cor: "Door naar iedere klant toe te gaan, kunnen wij reëel en goed advies geven! In sommige gevallen is een combinatie van single- en multisplit voordeliger. Bij de éne oplossing komt meer leidingwerk kijken, de andere oplossing is visueel aantrekkelijker in de buitenruimte. Onze kracht is in elk geval goed werk leveren: de beste oplossing bieden door de plussen en minnen goed te bespreken met onze klanten!"

Wil je meer weten over de mogelijkheden van single-, duo-, multisplit en VRF-systemen? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht

Verder praten?

Kim vertelt er graag meer over. Bel haar op 078 - 303 68 73 of stuur een mail.

Lees verder 

© Create Comfort

Ontworpen met

door MM