2231614 Create Comfort B.V. 02 januari Overzicht copy
Blog
‘Bevorderen van verduurzamingstrend’

2023 was voor Create Comfort een jaar van groei en diversificatie. Cor en Daniel Vermeij vertellen hoe hun dienstverlening is uitgebreid. Ook voor komend jaar hebben zij structurele plannen, waarbij verduurzaming een belangrijke rol speelt. Hun vooruitzicht op onze verhuizing komt ook nog aan de orde. 

Cor en Daniel beginnen met het benoemen van een aantal hoogtepunten.

Particuliere klanten

Daniel: “We zijn ooit begonnen met het installeren van airconditioning, voornamelijk bij particuliere klanten. Afgelopen jaar zijn we ons meer gaan richten op de totale verduurzaming van woningen, met elektrisch stoken als speerpunt. En door het wegvallen van de leveringsproblemen, hebben we continu warmtepompen geïnstalleerd.”

Warmtepompen

Hij vervolgt: “In de toekomst willen we de verduurzamingstrend in huizen blijven bevorderen door meer warmtepompen te installeren. We blijven investeren in trainingen van leveranciers om onze installatie- en verkoopvaardigheden te verbeteren. En we erkennen het belang van een goede relatie met leveranciers, voor nauwkeurige calculaties.”

CO-certificaat

Cor: “Een ander belangrijk hoogtepunt, was het behalen van het CO-certificaat door één van onze monteurs. Daardoor konden we vanaf april 2023 ook aan de slag met installatie en onderhoud van cv-ketels. Hoewel bekend terrein voor ons, moesten we dit werk afhouden totdat we de benodigde certificering hadden behaald. Nu kunnen we ‘oude’ klanten weer bedienen!”

Adviserende rol

“Het is van cruciaal belang dat we blijven inspelen op veranderingen in de wetgeving”, zegt Cor. “Met name de eis om cv-ketels minimaal hybride te vervangen vanaf januari 2026. Onze adviserende rol wordt hierbij steeds belangrijker, vooral met betrekking tot de mogelijkheden die subsidieregelingen op dit moment nog bieden.”

Elektrische boilers

Daniel: “Daarnaast zien we interessante kansen in het plaatsen van elektrische boilers, zoals de Aquapura, voor tapwater. Vooral voor oudere huizen en bijvoorbeeld sportverenigingen is dat een kostenefficiënt alternatief voor traditionele cv-ketels. Het vergemakkelijkt de installatie in oudere huizen, vanwege de lagere eisen op het gebied van isolatiewaarde.”

Verwarmen met airco

Cor: “Wat betreft airconditioning, hebben we gemerkt dat veel klanten na het installeren in hun slaapkamers nu ook interesse tonen in airco’s voor de woonkamer. Men ervaart dat airconditioning sneller en efficiënter verwarmt dan gasverwarming. We verwachten dat deze trend doorzet, omdat het per definitie duurzamer en voordeliger is dan verwarmen met gas.”

Cor en Daniel: “Tot slot aandacht voor onze aanstaande verhuizing. Het prachtige pand langs de A15 is klaar en die zichtbaarheid vergroot onze mogelijkheden in de regio. Wanneer het zover is, delen we dat natuurlijk: wij kijken enthousiast uit naar de kansen en uitdagingen die 2024 ons brengt!”

Neem voor meer informatie over onze dienstverlening contact met ons op.

Deel dit bericht

Verder praten?

Kim vertelt er graag meer over. Bel haar op 078 - 303 68 73 of stuur een mail.

Lees verder 

© Create Comfort

Ontworpen met

door MM