airco-onderhoud monteur Martijn Swets
Blog
Airco-onderhoud: goed voor mens en machine

'Jaarlijks onderhoud aan je aircoconditioning verlengt de levensduur van je airco én is in het belang van je gezondheid' 

Jaarlijks onderhoud aan je airconditioning installatie betekent dat je vijf jaar garantie krijgt op die airco. Reinigen van filters, temperatuurmetingen en schoonmaken van de installatie: het verlengt de levensduur van de airco én het is van belang voor je gezondheid

Martijn Swets verzorgt als monteur veel onderhoudswerk aan airco’s die wij hebben geïnstalleerd. Daardoor ziet hij wat het belang van goed onderhoud is.

Garantie

"Dat de garantie gekoppeld is aan onderhoud, is een goede ontwikkeling", vertelt Martijn. "En wij maken het heel eenvoudig voor onze klanten. Wanneer je na aanschaf en installatie van een airconditioning een onderhoudscontract afsluit, plannen wij het onderhoud jaarlijks in. Daar heb je als klant geen omkijken naar: wanneer je de afspraak bevestigd, staan wij voor de deur. Onze vakmensen zorgen dat het klimaatsysteem optimaal kan functioneren."

Reinigen

Martijn: "Het onderhoud bestaat uit drie delen. We reinigen de filters en spuiten ze in met bacteriedodend middel. De installatie aan muur of plafond maken we grondig schoon. Daarnaast controleren we ook de buitenunits op het dak: is de druk voldoende, zijn de leidingen nog goed geïsoleerd en zit er geen vuil in de machine?" De drukmeting is een STEK-handeling, waarvoor Create Comfort gecertificeerd is. Met deze certificatie onderscheiden bedrijven zich op het gebied van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van koelmechanismen.

Drukmeting

"De drukmeting bepaald hoeveel bar aanwezig is", legt Martijn uit. "Indien nodig, passen we de druk aan. Omdat het een gesloten systeem betreft, is een jaarlijkse meting voldoende. Al deze handelingen verlengen de levensduur van een airco. Bij storingsmeldingen zien we vaak dat juist achterstallig onderhoud voor problemen zorgt."

Gezondheid

Martijn: "Een vuile filter ziet er niet alleen slecht uit. Wanneer te veel vuil en stof ophoopt in de filter, wordt de stof teruggeblazen. Die vuiligheid adem je vervolgens weer in. Een schone airco is van wezenlijk belang voor je gezondheid!" Hij vervolgt: “Gebrek aan onderhoud veroorzaakt eerder storingen en dat brengt kosten met zich mee. Met onze onderhoudscontracten ben je verzekerd van een schone, goed functionerende airco."

"Goed onderhoud gaat verder dan alleen reinigen", besluit Martijn. "Onze vakmensen zorgen dat je als klant weet dat het goed zit. En je bent vijf jaar lang verzekerd van garantie!"

Wil je meer weten over onze onderhoudscontracten voor je airco? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht

Verder praten?

Kim vertelt er graag meer over. Bel haar op 078 - 303 68 73 of stuur een mail.

Lees verder 

© Create Comfort

Ontworpen met

door MM